Sport is immers gezond en erg leuk om te doen. Naast verbeteren van de gezondheid is sport belangrijk voor de motorische en sociale vaardigheden van een jong kind.
Het zogeheten ‘Tijgetjesproject’ is opgezet door Sido van der Ploeg en Arnold van Oostrum en gebaseerd op het kabouterhandbal dat door het Nederlands Handbal Verbond (NHV) is ontwikkeld.
De kinderen krijgen geen specifieke handbaltraining, daarvoor zijn ze nog te jong, maar de nadruk ligt op spelen. Er wordt veel aandacht besteed aan de motoriek van het kind, met andere woorden: het bewegen van het kind staat centraal. Dit wordt gedaan door middel van spelletjes, waarbij de oog-handcoördinatie erg belangrijk is. Alle spelmaterialen zijn zacht zodat bijvoorbeeld het vangen niet ‘eng’ hoeft te zijn.

Wanneer traint onze tijgetjesafdeling?
Iedere vrijdagmiddag van 14:30 tot 15:15 wordt er getraind  in Sportcentrum It Gryn te Stiens. De trainingen staan onder leiding van Arnold van Oostrum en jeugdtrainers. Samen zorgen zij ervoor dat de jongste jeugd spelenderwijs bekend word met het balspelletje wat wij beoefenen.

Hoe ziet een training eruit?
In de sporthal staan reeds enkele oefeningen klaar en de ballen liggen klaar om gebruikt te worden. De eerste paar minuten mogen de kinderen even vrij ballen in afwachting totdat een ieder gearriveerd is

Na een warming-up gaan de kinderen aan de slag met allerlei verschillende oefeningen met en zonder bal.
Tot slot wordt de training afgesloten met een leuk eindspel/tikspel.

Nieuwsgierig?
Kom dan eens vrijblijvend een keer kijken bij ons. We zullen dan met alle plezier laten zien wat wij allemaal al hebben geleerd.

Trainers:
Arnold van Oostrum, tel.nr. 06-27047580
Locatie:
Sportcentum It Gryn te Stiens
Trainingsdag/tijd:
Vrijdag:

14.30-15.15 uur tijgetjes gemengd
15.00-16.00 uur F-jeugd gemengd